Több amerikai és brit állami honlap is kriptobányászatra kényszerítette látogatóit

2018. február 13.
1.7661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már tényleg sehol nem vagyunk biztonságban a világhálón böngészve, hiszen a Reuters beszámolója szerint már nemcsak a kétes hátterű weboldalak esetében kell attól tartanunk, hogy szimpla felkeresésükkel kriptobányászatra kényszerítik a gépünket.

A lap ugyanis egy alapos cikket írt arról, hogy ismeretlen tettesek több amerikai és brit állami (!) portál forráskódjába is belecsempésztek olyan kártékony kódot, ami lehetővé tette számukra, hogy az oldalakat felkereső számítógépeket távolról befogják kriptobányászatra, ami természetesen a felhasználók gépeinek súlyos lassulását idézte elő.

A Reuters úgy tudja, hogy a hackereknek nem volt nehéz dolguk, lévén az állami oldalak többsége még mindig a Browseloud névre keresztelt szövegfelolvasót használja, mely tárt kapukkal várta a bányászok kártékony szkriptjeit.

A kérdéses szoftver fejlesztői gyorsan elkészítettek egy biztonsági frissítést annak érdekében, hogy a hackerek ne tudjanak kártékony szkriptet elhelyezni benne, így arra kérték felhasználóikat, hogy mielőbb frissítsenek.
3 hozzászólás

wesker007

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

inkognito írta:
Lehet jobb lenne betiltani ezt a kriptobányászatot.
Ameddig pénzt lehet rajta mosni és névtelenül keresni vele, addig nem csinálnak semmit.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Neeeee ez miiiii?

válasz erre

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Lehet jobb lenne betiltani ezt a kriptobányászatot.

válasz erre