Több a letöltés Play Store-ból, mégis az Apple keres több pénzt

2018. április 10.
3.3231
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Kérdés sem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a Google Play Store a világ legnagyobb mobil applikációs piactere, így már csak a nagyszámok törvénye alapján is ott kell történnie a legtöbb letöltésnek, de kérdés hogy bevétel szempontjából is ez e helyzet.

Az App Annie legfrissebb kimutatása alapján nem, ugyanis rengeteg különböző, és főleg ingyenes applikáció található meg a Play Store-ban, következésképpen adott témában több alternatíva közül választhatunk, nem kell feltétlenül kinyitni a pénztárcánkat, szemben az App Store-ral.

A Q1-es statisztikát vizsgálták az elemzők, amelyből kiderült, hogy hiába az Android piacterén történik a legtöbb letöltés, a nagyobb bevételt az Apple által üzemeltetett App Store generálja.

Számokra lefordítva ezt, míg a letöltések száma közel 20 milliárd a Play Store esetében, addig az App Store 8-9 milliárd környékét tudja csak produkálni.

Több a letöltés Play Store-ból, mégis az Apple keres több pénzt - 2. kép

Ha ugyanezt dollárban vizsgáljuk, akkor pedig fordított a helyzet, 12 millárd az iOS, míg 7 milliárd az Android részesedése.

Több a letöltés Play Store-ból, mégis az Apple keres több pénzt - 3. kép

3 hozzászólás

inkognito

10 hónapja, 2 napja

Nehezebb az apple-t meghekkelni, ezért ott inkább vásárolnak.

válasz erre

Tommy

10 hónapja, 2 napja

Ez a tendencia mindig is így volt.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 2 napja

Az nem semmi.

válasz erre