Tim Cook ismét beszólt a Facebooknak

2018. május 16.
3.0791
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan beletiport Tim Cook egójába Mark Zuckerberg, amikor pár héttel ezelőtt visszaszólt az Apple CEO-jának az adatkezelési botrány miatti felpaprikázott hangulatban, amit a cupertinói cég vezetője a hírek szerint még nem dolgozott fel.

Olyannyira nem, hogy a minap ismét beszólt a Facebooknak, méghozzá egy a Duke Egyetem hallgatóinak tartott előadása során, melynek részeként hosszú percekig beszélt arról, hogy az Apple számára mindig is rendkívül lényeges volt a felhasználók tisztességes és megfelelő tájékoztatása.

Kiemelte továbbá, hogy számukra nem kifogás, hogy néhány cég - és itt érkezett el beszéde csúcspontjához - úgy akarja a legtöbbet kihozni a saját termékéből és a technológiáiból, hogy ehhez rendszeresen megsérti felhasználóinak magánszféráját.

Esetükben szerinte ez nem elfogadható, és az Apple mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy ha adatokra van szükségük, akkor azt úgy tegyék meg, hogy ne sértsék meg a felhasználók jogait, és a lehető legkevesebb személyes információt gyűjtsék csak be az emberekről.
3 hozzászólás

Ronalddo

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát mondjuk ekézni a facebookot, azt lehet. Rohadt **** az az egész app, oldal, minden.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Mondjuk a megfelelő tájékoztatásban ők sem járnak élen (telefonlassítás botrány), de tény hogy sokkal szívesebben bízom az adataimat rájuk mint a Facebookra.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát tulajdonképpen igaza van...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink