TikTok-szerű appot csinált a Facebook, ahol a zenélésen van a hangsúly

2020. május 27.
6.0091
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nincs semmi meglepő azon, hogy a cégek igyekeznek reprodukálni korunk egyik legnagyobb közösségi platformjának, a TikToknak a sikerét, így az sem meglepetés, hogy a Facebook is belevág egy hasonló projektbe.

A kísérleti appokkal foglalkozó divíziójuk ugyanis kigördítette a Collab névre hallgató alkalmazást, ami kizárólag meghívásos alapon megy iOS-en, viszont itt leginkább a zenélésre helyezik a fókuszt. Rövid videókat gyárthatunk, amikben három forrást dolgozhatunk fel, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár három különféle hangszerrel feljátszhatunk egy dallamot, majd azokat összemontírozzuk.

Itt jön viszont a különlegesség: akár kollaborálhatunk is más felhasználókkal. Például ha valaki feljátszott egy remek gitárszólót, egy másik felhasználó egy pazar vokállal kecsegtet, akkor mi felhasználhatjuk azokat a saját zongoradallamunkhoz, így alkotva a háromból valami közöset. Közösségépítő hatása lehet ennek az egésznek, nem utolsó sorban pedig kreativitástól duzzadó emberek számára remek lesz.
3 hozzászólás

Huginn

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Végre egy olyan funkció, amelyért érdemes beregisztrálnom!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Remek.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Undorító ez a Fb. Semmi ötlet, csak a lopás.

válasz erre