Tesla akkupakkok - Teljesíthetetlen?

2015. május 12.
8971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Elon Musk alig pár napja jelentette be a Tesla új épületekbe szánt akkupakkjait, egy hét után akkora az érdeklődés, hogy kevés lehet még a jövőre csatasorba álló szupergyár is.

Elon Musk a Tesla feje sosem arról volt híres, hogy óvatosan bánik a kijelentéseivel.

A 2003-ban alapított cég kevesebb, mint 10 év alatt a világ egyik meghatározó gépjárműipari szereplőjévé vált, ami döbbenetesen rövid idő. A villanyautók forradalmasítása volt a Tesla célja melynek eredményeként egy 7 üléses családi villanyautó úgy alázza le az egyik leggyorsabb BMW kupét, mintha a bajor gépcsoda vezetője behúzta volna a kéziféket. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a ?forradalom? bejött a Teslának és Mr. Musknak.

Most a Tesla Powerwall és Powerpack akkukkal az energiatárolást forradalmasítaná a cég, ami elsőre kissé nagyszájú kijelentésnek tűnhet, de úgy néz ki nem az. Az új akkucsaládot kifejezetten napcellákhoz ajánlja a Tesla, így már akár 1-2 kisebb, 7 kWH-os modellel (3000 dollár / db) is teljesen le lehet kapcsolódni az elektromos hálózatról, ha megfelelő méretű a napcelláink teljesítménye éjszaka pedig ugye a Powerwallról megy minden. És ez bizony nagyon nagy dolog. A 3500 dolláros nagytesó, a 10 kWh-os Powerwall sem igazán számít drágának (természetesen nem filléres tételről van szó), hiszen egy ilyen befektetés kevesebb mint 10 éven belül megtérülhet, így nem csoda, hogy óriási az érdeklődés a Powerwall és a Powerpack körül. Míg a Powerwallt az otthonokba szánja a cég, addig a Powerpack képes akár komplett áruházakat, sőt gyárakat is ellátni energiával, mint ahogy a Tesla jövőre nyitó nevadai, 5 milliárd dollárból épülő, kizárólag megújuló energiával működő szupergyárában is lesz ?pár darab?.



Azonban van egy kis gond, ugyanis egy hét alatt majdnem 60 ezer e-mailes megkeresés érkezett az új akkukra (elméletben ez közel 800 millió dolláros bevételt jelentene, ha mindenki tényleg meg is rendelné), ami azt jelenti, hogy ha az érdeklődés nem enyhül, akkor az éves szinten fél millió akkura kalibrált szupergyár is kevés lesz, hogy teljesítsék a megrendeléseket és akkor még egyetlen Tesla autóba sem szereltek energiaforrást! Az elkövetkező pár hónap tehát biztosan lázas telek keresgéléssel zajlik majd, hogy ha szükséges, akkor időben kiderüljön, hogy hol nyisson mondjuk 2017-ben a második Tesla gyár, de aki tényleg szeretne egy Powerwallt siessen, mert egyelőre elfogyni látszik az éves keret.
nincs még hozzászólás