Tervezője is tudja, hogy idegesítők az USB-csatlakozók, de a pénz miatt lettek ilyenek

2019. június 25.
4.0961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Biztosan mindenki a pokolba kívánta már egyszer azt az illetőt, aki kitalálta az USB-csatlakozót, hiszen ember legyen a talpán, aki jelölések nélkül tudja, milyen állásban lehet hozzákötni a géphez a legkönnyebben az adott eszközt.

A dolog pikantériája, hogy a csatlakozó idegesítő jellegével még tervezője, Ajay Bhatt is tisztában van, aki egy interjúban a minap az egész világgal megosztotta, hogy nem direkt szerették volna szívatni a világot, pusztán olyan anyagi korlátokba ütköztek, melyek ezt a kialakítást indokolták.

Bhatt szerint bár számukra is egyértelmű volt már a kilencvenes években, hogy a legjobb megoldás egy a mai USB-C csatlakozóknál ismert szimmetrikus kialakítás lett volna, de akkoriban ez annyira megnövelte volna a költségeket az extra áramkörök és vezetékek miatt, hogy a csatlakozó soha nem terjedhetett volna el.

A tervező szerint voltak még őrült ötletek, ezáltal az Inteltől egy kör alakú csatlakozó is felmerült, de az még a jelenleg ismertnél is jobban megnehezítette volna az emberek dolgát.
4 hozzászólás

login_password

5 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez nem túl szép dolog.

válasz erre

inkognito

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Mindig a költséghatékonyság.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hát köszi! röhögő smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Na neeeeee!!! röhögő smiley

válasz erre