Teljesült a Huawei vezetőjének ambiciózus vágya

2017. június 13.
3.9221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Richard Yu, a kínai óriás vezetője tavaly ősszel jelentette be azon ambiciózus terveit, melyekkel az Apple-t vették célba, mégpedig az eladások kapcsán, hiszen két éves ultimátumot adott arra, hogy megelőzzék az amerikai riválist.

Ezt sokan csak nevetve fogadták, nemrég azonban a vállalat indiai részlegének vezetője közölt egy fontos adatot, mely szerint a kínai óriás tényleg képes legyőzni az Apple-t. Persze ehhez közel fél évre volt szükség, hiszen Allen Wang 2016 decemberéről beszélt.

A tavalyi év utolsó hónapjában állítólag 13,2 százalékot tudtak felmutatni a globális okostelefonos eladásokban, míg az Apple "csak" 12 százalékot. Ez tulajdonképpen egy nagyon pici szelet a nagy tortából, és nem hosszú távú eredmény, így maga a bejelentés eléggé ferdített.

Bizonyára nem is egy tökéletesen pontos adat és nem tudják konstans hozni ezt a teljesítményt, de az első jele annak, hogy tavaly novemberben Richard Yu nem csak a levegőbe beszélt.
4 hozzászólás

techiii

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Azért ők a "szegényebb" réteget fogják meg nem azokat akik 300ezerért vesznek telefont.

válasz erre

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Akárhogyis de ez egy jó eredmény. A Huaweinek legalábbis, mert ebben a tré minőségű alja cuccok is benne vannak, míg az Apple ugyebár kizárólag a felsőkategóriában versenyez... kacsintó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Szegénykém hogy bemagyarázza magának a sikert. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Úgy tudom a Samsung több telefont ad el, mint az Apple és múltkor itt volt róla hír, hogy mégis az Apple viszi az iparág profitjának 83%-át. A Huawei olcsóbb mindkét márkánál, tehát akkor is kevesebb a profitjuk, ha mindkét márkát leelőzik. Jól hangzó reklám, hogy többet adnak el, de attól még a hasznuk nem lesz nagyobb, mint az Apple-nek vagy a Samsungnak. Majd egyszer talán...

válasz erre