Teljesítménynövekedést ígér a Collabora Online 2.1

2017. május 04.
4.2401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Collabora Productivity csapata örömmel jelentette be, hogy megjelent a Collabora Online legfrissebb verziója, amely jobb skálázhatóságot valamint együttműködési lehetőségeket kínál a felhasználóknak.

Hasonló jól csengő jelzőket aggatott a team a Collabora Office 5.3-ra is, amely a LibreOffice legfrissebb, 5.3-as verziójára alapozott, így várható volt, hogy a debütáló Collabora Online 2.1 valamint a Collabora Development Edition (CODE) 2.1 esetében is ezek lesznek a fejlesztés fókuszában.

A csapat szándéka, hogy a piac legjobb online office csomagját kínálja a felhasználók számára, amelynek gyümölcse a mostani változat. A több havi munka után birtokba lehet venni a 2.1-es variánst, amely fejlesztésében kiemelkedően fontos szerepet kapott a renderelésbeli teljesítménynövekedés, a skálázhatóság és az ezekkel párhuzamosan jelenlévő CPU használat, amelyet igyekeztek minimalizálni.

Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbinál fókuszban állt az UI, amely mostantól még reszponzívabb, sőt a readonly módban amennyire csak lehet leegyszerűsítették a grafikai megoldásokat, így a betöltés valamint a használhatóság is sokat gyorsult.

Teljesítménynövekedést ígér a Collabora Online 2.1 - 2. kép



Teljesítménynövekedést ígér a Collabora Online 2.1 - 3. kép

1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 7 hónapja

Határozottan csinos. mosolygó smiley

válasz erre