Teljes háttértár titkosításon dolgozik a System76

2018. január 30.
1.0761
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A System76 névre hallgató céget elsősorban a hardvereiről ismerhetjük, amelyek mellé előszeretettel kínálják a saját Ubuntu megoldásukat, a Pop!_OS Linuxot, ami újabb lépcsőfokot tenne meg a felhasználók védelme érdekében.
 

Ehhez szövetkeztek az elementaryOS atyjával, Daniel Forével, akinek segítségével új installert szeretnének megalkotni, ami már támogatná a háttértár titkosítását.

Ráadásul nem is csak a felhasználói könyvtár esetében lenne adott ez a lehetőség, hanem a teljes diszk titkosítását szeretnék felkínálni számunkra, ami mellett azért a particionálás és a dual boot lehetősége is adott lenne.

Ha minden a tervek szerint megy, a megújult Pop!_OS már tavasszal, az Ubuntu 18.04 alapjain érkező verzióban debütálhat, ezzel párhuzamosan pedig olyan Linux PC-ket szeretnének számunkra ajánlani, amely sztenderdként titkosítva van, így védve a személyes adatainkat.
3 hozzászólás

DarkZer0

2 hete és 6 napja

Linuxos körben mozgok, de mindig hallok valami új distro-ról Persze mindent kipróbálok vbox-ba, de nem cserélem le semmire a fő rendszerem.

válasz erre

Porthos

2 hete és 6 napja

Nem is hallottam erről a disztróról.

válasz erre

VDemon

3 hete

Mindig azt hittem hogy csak Ubuntuznak!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink