Teljes biztonságot ígér az Apple kínai adatközpontja

2017. július 13.
3.4421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Több nagy céghez hasonlóan, az Apple is szeretné meghódítani a kínai régiót, amely cél elérésének első lépcsőfokaként megnyitják az adatközpontjukat, amely az ottani felhasználóknak jelent majd segítséget az iCloud szolgáltatás használatában.

Az új épület Guizhou-ban kerül megépítésre, és az egész ökoszisztéma kialakításában a Guizhou-Cloud Big Data segít az Apple-nek annak érdekében, hogy mihamarabb működésbe lépjen a létesítmény.

Amellett, hogy a komplexum 100%-ban megújuló energiával tartja majd fenn magát, az Apple azt ígéri, hogy az adatközpont teljes biztonságot kínál majd a felhasználói számára, semmilyen hátsókapu nem kerül kiépítésre a rendszerben, így nem kell aggódniuk a kémkedés miatt.

A bevezetőben elhangzott "hódítás" mögött azért a felhasználói élmény fokozása is nagyon fontos. Mint mondták, a kínai felhasználók előszeretettel használják az iCloud-ot a fotóik, videóik és dokumentumaik tárolására, az adatközpont pedig sokat javít majd a felhasználói élményen, mivel sokkal gyorsabb és stabilabb lesz a rendszer.
5 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Fel lehet építeni teljes biztonságban, de ha a kormány valamiért bele akar nézni, akkor kétlem, hogy meg lehetne állítani vagy kiűzik az országból. Azonban Kína, Európa és Amerika között az a különbség, hogy az első nyíltan csinálja, a másik kettő meg titokban. Nem egy kormányszerv működik nyugaton törvényen felül és nem csak a saját országukban szegnek törvényt. Nagyobb országok kémkednek rendesen egymás után. Elvileg Amerika a legszabadabb (bár lakosság számához viszonyítva a legtöbb rab is ott van ), de melyik szervezetüknek nincs botránya? FBI, NSA, CIA... Mindről lehet szaftos infókat olvasni. Itt Európában szerintem sokkal csendesebb mindenki, kevésbé szivárogtatnak, de az biztos, hogy durva kémkedéseket nyomnak.

válasz erre

TEchie

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon nehéz elhinnem hogy Kínában lehet bármit úgy megépíteni hogy ne látna bele a hatalom.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hátöööö... Kína....

válasz erre

Huginn

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Kínában adatközpont és nincs kémkedés... Aham, a szabad internet fellegvárában ez könnyű elhinnem :-D

válasz erre

csirkee

1 éve, 1 hónapja és 3 napja

Kb mindenkinek már ez számít, hogy ne kémkedjenek utána. Jó lesz ez.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink