Telefontársaságoknak adta el személyes adatainkat a Facebook, diszkriminálták is az embereket

2019. május 22.
2.4901
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Kis túlzással már csak legyintünk, ha egy újabb adatszivárgási botrány bukkan fel a Facebook háza táján, pedig most megint egy elképesztő esetre derült fény, aminek részeként megtudtuk, hogy a közösségi oldal telefontársaságoknak is adott rólunk személyes adatokat.

Mint megtudtuk, a Facebook több mint 100 telekommunikációs vállalat számára árusította ki a felhasználók helyadatait, érdeklődés köreit, valamint barátlistáját - mindezt persze az érintettek tudta nélkül -, miközben még statisztikák is készültek annak érdekében, hogy az emberekről kiderüljön: ki tartozik a vásárló- és hitelképes rétegbe.

A statisztikát pedig diszkriminációra használták, hiszen ezzel több promócióból és lehetőségből is kizárták azokat a felhasználókat, akik nem kerülhettek fel erre a listára, tehát a Facebook nemcsak engedély nélkül gyűjtött adatokat adott ki harmadik félnek, hanem sokakat még el is tiltott olyan lehetőségekből, melyek mindenkit megillettek volna.

Hogy a mostani eset pontosan hány embert érint, azt nem tudni még, de hogy megint következmények nélkül marad, az egészen biztos...
3 hozzászólás

inkognito

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Tök jó, hogy folyamatosan kiderülnek ilyenek de mégsem történik semmi. Mégsem büntetik meg a facebookot, a telekommunikációs cégeket és persze minket sem kárpótolnak a kellemetlenségek miatt. Ez felháborító.

válasz erre

technomancer

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Meg kéne lepődnünk?

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ezek büdös patkányok, de komolyan!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink