Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban?

2017. március 30.
2.9671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hihetetlen ötlettel állt elő a New York-i Clouds Architecture Office tervezőiroda, akik megálmodták a világ eddigi legextrémebb felhőkarcolóját, amely Analemma Torony név alatt bár csak elméleti síkon valósítható meg, de az elméletet a jövő gyakran képes gyakorlatra váltani.

A kérdéses felhőkarcoló legnagyobb különlegessége az, hogy nem a földre építenék, hanem egy befogott és a Föld körüli pályára állított aszteroidáról lógatnák le a légkörbe az építményt, méghozzá nagyjából 50 ezer kilométeres magasságban, ami sokkal magasabbon lenne, mint a Nemzetközi Űrállomás.

Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 2. kép

Ennek megfelelően az épület egy kisebb földrésznyi területet biztosítana lakhatásra és egyéb feladatokra, hovatovább az aszteroidához való csatlakozás miatt állandó mozgásban lenne, méghozzá az északi és a déli félteke között ingázna nyolcasalakzatban, érintve többek között New Yorkot, Atlantát és Panamavárost is.

Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 3. kép

A gigantikus épület pontos méretei nem ismertek, de a tervezők szerint az áramot napelemekből, a vizet pedig felhőkből nyernék hozzá, és miközben az első szinteken irodák, boltok és egyebek lennének, addig a felsőbb emeleteken komplett lakrészek helyezkednének el.

Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 4. kép

Persze az épület kapcsán nem is a megvalósíthatóság a lényeg - hiszen minden technológia már legalább prototípusként a rendelkezésünkre áll -, hanem például olyan alapvető kérdések, minthogy ki finanszírozna egy ekkora projektet, egyáltalán ki költözne be oda, vagy ki tudná megfizetni ott a lakhatást, illetve egyáltalán érdemes lenne-e belefogni egy ekkora beruházásba. Nyilván nem, de azért elképesztő látni, hogy mire nem lennénk képesek!

Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 5. kép


Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 6. kép


Te laknál egy aszteroidáról lelógatott felhőkarcolóban? - 7. kép

2 hozzászólás

marco

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

Lazán. Ultramenő. mosolygó smiley

válasz erre

Hentes

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

Simán. Ez nagyon keményen néz ki!

válasz erre