Távolságérzékelővel ellátott Mac-ek érkezhetnek

2017. szeptember 05.
4.0291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Amíg mindenki az iPhone következő generációs modelljein tartja a szemét, addig szépen csendben megfeledkezünk az Apple Mac-ekről, amik fejlesztése szintén javában tart, sőt egy elég menő funkcióról kezdtek el pletykálni.

Cupertinoban megelégelték a manuális hangerőszabályozást, így a legújabb mac-ek már gyárilag rendelkezhetnek az Apple saját fejlesztésű dinamikus audió technológiájával.

Az új funkció segítségével a hardver érzékeli, amikor a felhasználó elkezd távolodni a géptől, a szoftver pedig a kapott jelek alapján fokozatosan emeli a hangerőt annak érdekében, hogy ne csorbuljon a felhasználói élmény.

Ez a funkció, nem csak zseniális, de felettébb hasznos is, ugyanis videóhívásoknál, ha egy pillanatra elmegyünk a gép elől, mert éppen mutatni szeretnénk valamit a partnernek, de ő közben beszélne hozzánk, nem kell kiabálnia, vagy éppen nem kell a mi oldalunkon állandóan visszakérdezni, hogy mit is mondott.

A fenti már alapjában véve nagyon jól hangzik, de a kávába épített szenzorok nem csak ennél, de például zenehallgatásánál is jól jönnek, ugyanis az Apple megoldása ebben az esetben is a felhasználó távolságához mérten módosítja a hangerőt.

Távolságérzékelővel ellátott Mac-ek érkezhetnek - 2. kép

2 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ez nem is olyan rossz ötlet! meglepett smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ez rohadt menő! meglepett smiley

válasz erre