Tartozás miatt pereli a JPMorgan bank a Teslát

2021. november 17.
83.7621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A JPMorgan beperelte a Teslát, azt állítva, hogy az elektromos autógyártó vállalat 162 millió dollárral tartozik a banknak egy 2014-es részvényvásárlási megállapodással kapcsolatban.

A pert hétfőn késő este nyújtották be New York déli körzetében. A kereset szerint, amelyről először a Reuters számolt be, a JPMorgan 2014-ben - még akkor, amikor a vállalat még az eredeti Gigafactory építését próbálta finanszírozni - számos warrantot (opciós utalvány) vásárolt a Teslától.

Wikipedia: Opciós utalványokat (warrantokat) általában vállalatok bocsátanak ki. Abban tér el a szokványos opcióktól, hogy lehívásának fedezetéül a vállalatnak új részvényeket kell kibocsátania, mellyel a forgalomban lévő részvények száma, így a közkézhányad is megnő. Opciós utalványok lehetnek amerikai illetve európai eredetűek. Az amerikai warrantot a lejárat napjáig bármikor le lehet hívni, míg az európait csak a lejárat napján.

A részvénywarrantok jogot adnak a vevőnek, azaz jelen esetben a JPMorgan-nek arra, hogy egy bizonyos időablakon belül meghatározott áron részvényeket vásároljon egy vállalatban - itt ugyebár a Teslában. A JPMorgan által a Teslától 2014-ben vásárolt warrantok 2021 júniusában és júliusában jártak le.
6 hozzászólás

Porthos

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ejha. meglepett smiley Ebből mi lesz.... röhögő smiley Kíváncsi leszek Musk mikor indul be az igazán érdekes stílusával. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Na ennek a kimenetelére azért kíváncsi leszek!

válasz erre

Levi87

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Tipikus kirakatper.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Csak kiköhögik valahogy a tarcsit... röhögő smiley

válasz erre

Harder

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Szegénykéim, csak megoldják valahogy. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Majd felvesznek egy másik kölcsönt, és kifizetik belőle. röhögő smiley

válasz erre