Tarantino kiviharzott a szobából, amikor szóba jött, hogy iPhone-ra adják ki az Aljas nyolcast

2020. június 25.
5.1951
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Quentin Tarantino egyike azon rendezőknek, akik olyan szinten a régi kor gyermekei, hogy masszívan elhatárolódnak az újfajta megoldásoktól, ebből fakadóan a filmjeit is azzal a mentalitással készíti, ahogyan mondjuk pár évtizeddel ezelőtt.

Az NBCUniversal vezérigazgatója, Jeff Shell mondta el egy interjúban a Wall Street Journalnek, hogy amikor Quentin Tarantinóval találkozott és felvetette neki, hogy adják ki iPhone-okon a rendező akkoriban újnak számító moziját, az Aljas nyolcast, akkor a direktor annyit reagált, hogy "nagyszerű", majd kiviharzott a szobából.

Ez pont akkor volt, amikor Tarantino próbálta nyélbe ütni azt a bizniszt, hogy az Aljas nyolcast 70mm-es filmen vetíthesse a mozikban, Shell pedig erre reagálva dobta be az ötletet, hogy mi lenne, ha iPhone-okon adnák ki a filmet. Nyilván most már van erre lehetőség, meg lehet nézni mobilon az alkotást, ugyanakkor az eredeti vízió sokat számít a rendezőnek, ami biztosan nem az volt, hogy egy telefon képernyőjén bámulják az emberek a mozgóképét.
4 hozzászólás

betyár

2 hete és 4 napja

Megértem a reakciót. Ő mozifilmet csinál nem valami gagyi cuccokat.

válasz erre

Fikarc

2 hete és 4 napja

Ilyen hülye felvetésre én is kirohannék. Nyilván nem iPhone-ra akarták kiadni, hanem Movies-ban, amit nézni lehet iPhone-on is. Nem ugyanaz.

válasz erre

Mordorer

2 hete és 4 napja

Mármint hogy iPhone-okon? Ezt nem értem.

válasz erre

rDAVE

2 hete és 4 napja

Lehet itt "ok boomer"-ezni, de ez emberi reakció kortól függetlenül, ha nem egy kommersz filmgyártó vagy. Ő meg nem az. FilmMŰVESZET ugyebár... (: Amúgy is ki a franc néz jó filmet iPhone-on? Maximum szappanoperát vagy Transformers-t két vonatállomás között...

válasz erre