Talán mégsem létezik az exobolygó, ami olyan, mint a Föld

2018. április 14.
3.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Három évvel ezelőtt óriási szenzációként robbant a hír, miszerint a kutatók ráakadtak egy olyan exobolygó létezésére, melyet rögtön a Föld ikertestvérének kiáltottak ki, azonban egy újabb elmélet szerint nem kizárt, hogy a Kepler-452b nem is létezik.

A kérdéses felfedezés ugyanis a rendelkezésre álló bizonyítékok továbbgondolásaként egyfajta feltételezés, Fergal Mullally, a Princeton Egyetem egyik professzora szerint ugyanis a kapcsolódó számításokba valami súlyos hiba csúszhatott, ezáltal szerintük nem 100 százalék, inkább "csak" 16-92 százalék az esélye annak, hogy a bolygó egyáltalán létezik, és tényleg hasonlít a Földre.

A csapat nem aprózta el véleményét, ezáltal több tízezer olyan csillagot vizsgáltak meg a tanulmányhoz, amit a Kepler teleszkóp mutatott ki, és ebből gondolják úgy, hogy a korábbi felfedezés téves, ezáltal a Kepler-452b-t nem szabadna többé exobolygóként sem számon tartani.

Az eredeti felfedezőcsapat természetesen rögtön reagált a felvetésre, és kiemelték, hogy az új publikáció statisztikai módszereket alkalmaz, ami óriási hiba, mert itt egyedi esetről van szó. A NASA egyelőre nem jegyezte be a paradigmaváltást, és amíg több hasonló tanulmány nem érkezik, addig bizonyára ez nem is történik meg.
6 hozzászólás

techiii

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Kicsit unalmasak már az ilyen cikkek.

válasz erre

Porthos

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Minden nap kiderül valaminek az ellentetje is. szomorú smiley

válasz erre

betyár

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Alig ismerjük a világunkat. Tök felesleges ilyen dolgokba belemenni.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Kezd ijesztő lenni, hogy ennyire megbízhatatlanok az ilyen kimutatások, kutatások. Ezek nincsenek is tisztában vele, miket publikálnak. Azért ez nem játék, egy Föld szerű bolygóról van szó, nem kéne feleslegesen hülyíteni a világot... wtf smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Holnap majd találnak helyette húsz másikat, nem para.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Kezdem azt gondolni hogy ez az egész űrkutatás csak feltételezésekből áll. Most találtak egy bolygót vagy nem? Ha nem akkor miért mond más ellent? Ha igen, akkor meg hogy lehet kétségbe vonni? meglepett smiley

válasz erre