Talán még nem jött el a Winamp vége

2013. december 22.
8161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
December 22.

20:07: a winamp.com oldala még most is él és virul, annak ellenére, hogy a fejlesztőcsapat még novemberben bejelentette, hogy az oldal december 20-ával megszűnik és ezek után nem lesz elérhető a többnyire népszerű médialejátszó.

Egyes források szerint az AOL még véglegesíti terveit illetve megtárgyalja, hogy eladják-e a Winampot a Shoutcast-tal együtt, így talán még sincs itt a vég a szoftverek számára. A TechCrunch említést tett arra is, hogy esetleges felvásárló lehet a Microsoft, azonban az ezzel kapcsolatos kérdésre sem az AOL, sem a Microsoft nem adott választ.

Ezeken felül egy alkalmazás is megjelent, mely a Winamp által nyújtott élményt szeretné visszahozni, kicsit másképp: a Spotiamp. Ez a program a Spotify Premium felhasználói számára lehetővé teszi a zenék online hallgatását, miközben "elődjét", a Winampot imitálja.

Ami talán bizalmat adhat a felhasználók számára az az, hogy a Winamp fejlesztőcsapatának egyik tagja, Eddy Richman Twitteren keresztül annyit mondott, hogy "nyilvánvalóan történik valami, minden újdonságot a @winamp Twitter oldalon keresztül fogok publikálni."

Őszintén szólva én remélem, hogy nem hagyják annyiban a Winampot, én még a mai napig ezt használom zenehallgatásra, az "autotagging" funkcióra pedig azóta sem találtam ennyire kényelmes megoldást, mint amit a Winamp használt.
nincs még hozzászólás