Találtak egy bolygót, ami sokkal alkalmasabb az életre, mint a Proxima b

2017. november 16.
8.3741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Drasztikusan megváltozott az űrkutatás prioritása az elmúlt években, hiszen míg korábban a világűr céltalan kutatása is elegendő volt, addig ma egyre inkább az élhető bolygók felfedezésére terelődik a hangsúly, aminek természetesen meg is van az eredménye.

Olyannyira, hogy sorra érkeznek a jelentések az életre alkalmas planétákról, melyek közül eddig a Proxima b exobolygó bizonyult a legjobbnak, egyetlen szépséghibája viszont, hogy elég messze van, csillaga pedig halálos röntgensugarakat bocsájt ki a felszínre, ami ellen fel kellene készülnie az emberiségnek.

Az Európai Déli Obszervatórium azonban a Science magazin jelentése szerint most talán egy jobb alternatívára bukkant, méghozzá a már korábban megismert Ross 128-as exobolygó kapcsán, amiről a további vizsgálatok során kiderült, hogy semmiféle káros hatással sem kellene számolnia ott az embereknek, a dolog egyetlen szépséghibája, hogy míg a Proxima b 4-, addig a Ross 128 11 fényévnyire helyezkedik el tőlünk.

Ez pedig rendkívül messze van, de cserébe a Ross 128 egy biztonságos csillag körül kering - igaz 365 nap helyett 10 napig tart, hogy megkerülje, mert hússzor közelebb van hozzá, mint a Naphoz a Föld, de ennek ellenére a hőmérsékletek -60 és +20 Celsius fok között alakulnak rajta, ami teljesen élhető az ember számára. Elegendő tűzifával legalábbis mindenképpen...
4 hozzászólás

Huginn

6 éve, 10 hónapja és 27 napja

Lehel, kicsit szédülnék már ilyen sebességnél... röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja

Mire tényleg mennünk kell addigra úgyis meglesz az új helyünk, akármilyen messze is van. mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

6 éve, 11 hónapja

Azért ilyen időjárásban igencsak kellemetlenül érezném magam. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja

Nekünk ez sajnos még mind elérhetetlen...

válasz erre