Találtak az utcán egy pendrive-ot, amin véletlenül a londoni reptér összes biztonsági információja rajta volt

2017. november 01.
3.2061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő esetről tudósított a napokban a Mirror magazin, akik nyilvánosságra hozták annak a neve elhallgatását kérő férfinek a történetét, aki néhány nappal ezelőtt London utcáin sétálgatva talált a földön egy pendrive-ot.

Mivel a férfi kíváncsi volt, nem hagyta ott a kis adattárolót, hanem azonnal elvitte egy könyvtárba, hogy megnézze mi van rajta - haza nem merte vinni a vírusveszély miatt -, és bár titkon talán némi potyapornóban reménykedett, de amit végül talált, az túlszárnyalta minden várakozását.

A lap beszámolója szerint ugyanis a pendrive a világ egyik legnagyobb légi kikötőjének, a London-Heathrow-i repülőtérnek az összes biztonsági adatát tartalmazta teljesen titkosítatlan formában, ezáltal a két és fél gigabájtnyi adat 76 mappát vonultatott fel, benne videókkal, térképekkel, dokumentumokkal, sőt a biztonsági kamerák elhelyezkedésével és olyan kiegészítő információkkal is, minthogy a királynő milyen útvonalon közlekedik, ha a reptérre megy.

A Mirror kiemelte, hogy az általuk is megvizsgált pendrive minden olyan adatot tartalmaz, ami lehetővé tenne egy terrortámadást, vagy azt, hogy illetéktelenek beléphessenek a repülőtér olyan részeire, ahol óriási katasztrófákat lehetne előidézni.

Hogy a pendrive egy alkalmazotté volt-e, esetleg éppen bűnözők hagyhatták-e el, az nem derült ki, de a lap megtette a szükséges óvintézkedéseket, és értesítették a repülőtér vezetését is az esetről.
4 hozzászólás

Harder

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Fikarc írta:
Ezért biztos fejek fognak hullni.
Ha egyáltalán kiderül, ki hagyta el...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ezért biztos fejek fognak hullni.

válasz erre

Levi87

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Kemény.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Mekkora idióta volt már megint valaki!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink