Szuperszámítógéppel akart bitcoint bányászni pár orosz atomtudós, de a hatóság közbeszólt

2018. február 12.
1.9971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hihetetlenül gyorsan lekapcsolta az orosz rendőrség azokat az atomtudósokat, akik a BBC beszámolója szerint a szarovi nukleáris kutatóközpontban tárolt szuperszámítógépet szerették volna befogni bitcoin bányászatára.

Aki esetleg nem tudná, Szarov mindmáig Oroszország egyik legtitokzatosabb városa, ami a Szovjetunió felbomlásáig még a térképen sem szerepelhetett, lévén itt készítették az oroszok első atombombáját, de ma is katonai őrzés alatt áll, és csak engedéllyel látogatható.

Egy ilyen helyen próbált a nukleáris kutatóközpont néhány munkatársa bitcoin bányászatra felhasználni egy 1 petaflop teljesítményű szuperszámítógépet, mely teljes kapacitáson nagyon gyorsan gazdaggá tudta volna tenni a fizikusokat, csakhogy nem számoltak egy nagyon fontos dologgal: a szuperszámítógépet szigorúan tilos csatlakoztatni az internethez.

Sőt mi több, a tiltás mellett a gép rögtön riasztást is küld az intézet biztonsági szolgálatának, ha valaki mégis megpróbálja ezt, így történhetett, hogy az atomtudósok még csak meg sem érezték a gazdagság ízét, máris egy hűvös cellában találták magukat előzetes letartóztatásban.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

Megpróbálták na. Nincs ebben semmi rossz.

válasz erre

Harder

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

Óriási figurák!

válasz erre

betyár

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

az nem semmi. Enyhén is gazdagok lettek volna.

válasz erre

techiii

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

hát ez nem jött nekik össze.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink