Szuper az új ARM Cortex-A76 mobilprocesszor, csak az Apple A11 már most sokkal erősebb nála

2018. június 04.
3.7211
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mindenki elhagyta az állát, amikor az ARM a minap bejelentette Cortex-A76 névre keresztelt legújabb mobilprocesszorát, mely elődjéhez mérten 35 százalékkal nagyobb tempót és 40 százalékkal jobb energiafelhasználást ígér.

Az Androidos készülékekbe szánt lapka valóban óriási előrelépés a korábbi generációhoz mérten, azonban két aprócska probléma van vele! Az egyik rögtön az, hogy megjelenésére még várnunk kell egy kicsikét, ezáltal legkorábban jövőre találkozhatunk vele egy telefonban, ami óriási probléma, mert az első mérések alapján az Apple már most lekörözi teljesítményét.

A mérési eredmények ugyanis nem hazudnak, ezáltal amint az alábbi számok alapján megtudtuk, a Cortex-A76 jelenleg a 2016-os iPhone telefonokban használt Apple A10 lapkákkal vannak egy szinten, azonban a cupertinói gyártó tavaly már ezt is túlszárnyalta az A11 CPU-val, ami már most sokkal jobb teljesítményre képes, mint az ARM lapkája. Idén pedig érkeznek az Apple A12 processzorok, melyek ezekhez képest várhatóan jelentős teljesítménybeli növekedést érnek el.

Szuper az új ARM Cortex-A76 mobilprocesszor, csak az Apple A11 már most sokkal erősebb nála - 2. kép

Magyarul hiába hangzott jól a bejelentéskor, az új Cortex lényegében két év lemaradásban van az Apple-höz képest, aminek az oka leginkább a nagyobb processzormagokban keresendő, valamint abban, hogy a tervezéskor a cég mérnökeinek nem kell mások igényeivel foglalkoznia, csak azzal, hogy mi kell a saját felhasználóiknak.
4 hozzászólás

Harder

1 éve, 18 napja

Hogy a francba van ekkora teljesítménykülönbség?

válasz erre

Fikarc

1 éve, 18 napja

Singel coreban nagyon durva az A lapka, az biztos!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 18 napja

Nagyon elhúzott az Apple. Most már tényleg jöhetnek az ARM laptopok...

válasz erre

Levi87

1 éve, 18 napja

Ennyi!

válasz erre