Szomorú rekord: 532 milliárd tonna jég olvadt el a Grönlandon tavaly

2020. augusztus 23.
10.4981
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Szédületes mértékű pusztítást végez a globális felmelegedés a bolygónkon, lévén frissen érkezett az információ, miszerint közel 532 milliárd tonna jég olvadt le a 2019-es évben a Grönlandon, ami brutális mennyiség.

Ez egyébként egy új rekord is, hiszen korábban sosem volt ekkora mértékű jégolvadás a Grönlandon, a gyakorlatban pedig azt jelenti, hogy másodpercenként annyi jég olvadt le, amivel fel lehet tölteni 6 olimpiai medencét egyszerre. Főként a forró nyári napok alatt ment végbe ez a pusztítás.

Legutóbb a csúcstartó a 2012-es esztendő volt, amikor 464 milliárd tonna jégolvadást mértek, de ahhoz képest ez elképesztően nagy ugrás. 2017-ben és 2018-ban egyébként meglepően alacsony volt az olvadás mértéke, úgyhogy ez nem azt jelenti, hogy mostantól sztenderd lesz ez a szám, ugyanakkor jelzésértékkel bír, hogy most már tényleg ideje lépnie a világ vezetőinek.
3 hozzászólás

muki

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az marha jó b*ssz*meg. Emelkedjen csak a tengerszint..

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Te jó ég! Nem tudom mennyi a normális (merthogy biztosan van normálisnak nevezhető mennyiség) de ez a napi 6 olimpiai medencd döbbenetes adat!!!

válasz erre

petrovicsz

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Elképesztő és rémisztő egyszerre sajnos.

válasz erre