Szolgáltatófüggetlen Windows 10 frissítések?

2015. május 16.
8591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft is meg szeretné kerülni a mobilszolgáltatókat a Windows 10 Mobile frissítések kiadásakor.

Úgy tűnik a Microsoft is tud róla, hogy vannak olyan készülék-szolgáltató kombinációk, ahol már több, mint fél éve nem érkezett meg a legutóbbi frissítés (pl.

az USA-ban az AT&T Lumia 830 már hat hónapja vár a Lumia Denimre). A Microsoft ezek után azt tervezi, hogy nem a mobilszolgáltatók, hanem maga a cég fogja kimondani az áment egy frissítés kigörgetésekor.

Ez a "folyamatos" frissítési módszer eddig csak az Apple-nél működött és most úgy tűnik, hogy a Microsoftnak is sikerül majd függetlenítenie a mobil operációs rendszeréhez tartozó frissítéseket a szolgáltatóktól. A szolgáltatók azonban nem esnek majd ki a frissítések ellenőrzéséből, hiszen ahogy a Microsoft is megerősítette, a Windows Insider program a Windows 10 végleges megjelenítését követően is folytatódik majd, a szolgáltatók pedig ennek részeként tesztelhetik és ellenőrizhetik a jövőbeli frissítéseket, de azok kiadását a Microsoft fogja irányítani. A folyamat így nagyban hasonlít majd az Apple módszeréhez, akik a szolgáltatóktól függetlenül adják ki a frissítéseket.

Az így megjelenő frissítések a biztonsági és egyéb hibajavítások, fejlesztések mellett továbbra is hoznak majd új funkciókat, tehát a frissítések tartalma az eddig jól megszokott lesz (azt azonban nem tudni, hogy gyakoriságuk hogyan változik majd). Amit a felhasználók (főleg a szolgáltatói készülékekkel rendelkezők) mindebből észlelni fognak, az az, hogy az új frissítések korábban megérkeznek majd. Egy probléma azonban még fenn áll: a meglévő Windows Phone 8.1 felhasználók számára magát a Windows 10-et, mint frissítést még megállíthatják (illetve feltarthatják) a szolgáltatók, ami egy-egy szolgáltatói készüléknél akár jövő nyárig is eltolhatja a letöltés lehetőségét.
nincs még hozzászólás