Szivárog a levegő a Nemzetközi Űrállomásról

2018. augusztus 31.
4.5641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Súlyos problémát találtak a NASA szakemberei a Nemzetközi Űrállomáson, az óriási egység orosz részlegében ugyanis a földi rutinellenőrzés során szivárgást tapasztaltak, miközben a legénység békésen szunyókált a hálókörletben.

A NASA kiemelte, hogy bár ijesztően hangzik, a baj nem olyan nagy, hogy emiatt az űrhajósokat azonnal haza kelljen hozni, tehát senki sincs közvetlen életveszélyben, ugyanakkor a nyomáskülönbség miatt a részleget lezárták addig, amíg meg nem történik a hiba javítása.

Bár egyelőre sem a NASA, sem az ESA nem kívánta kommentálni a dolgot, egyes források szerint az ISS-nek egy kisebb meteordarabka csapódott neki, mely repedést okozott a részleg oldalán, és ennek köszönhető, hogy most szökik a levegő, de aggodalomra semmi ok, az űrhajósoknak így is több hétre elegendő tiszta levegőjük maradt.

A Nemzetközi Űrállomáson egyébiránt nem ez az első eset, hogy szivárgás történik, 2007-ben már történt hasonló a Harmony modul meghibásodásakor, de csak úgy mint most, az űrhajósok akkor sem voltak veszélyben.

A NASA legutóbbi jelentése alapján egyébiránt a problémára egy rögtönzött megoldást találtak, így szigetelő szalaggal (!) és egy speciális szigetelőanyaggal sikerült belülről likvidálniuk a problémát addig, amíg a szakszerű javítás nem valósítható meg.
4 hozzászólás

Harder

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Hatalmas! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 1 hónapja és 13 napja

Mire jó a szigszalag! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 14 napja

Izgalmas lehet most ott fent az élet. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 14 napja

Azért én be lennék ****va. röhögő smiley

válasz erre