Szinte teljes szabadságot kapott Michael Giacchino a The Batman zeneszerzésében

2020. március 22.
13.7051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Michael Giacchino zeneszerzői munkája az egyik olyan tényező, ami miatt a leginkább tudjuk várni Matt Reeves alkotását, emberünk pedig most elmondta, hogy milyen volt a közös munka Bruce Wayne új kalandja kapcsán.

Giacchino elmondása alapján ő maga teljes szabadságérzetet tapasztalt, amikor a The Batmanhez komponált, hovatovább a munkakörnyezetet is dicsérte, no meg azt is hozzátette, hogy Reeves többszörösen hangsúlyozta, hogy ez a saját víziójuk, ez pedig a zeneszerzőnek különösen tetszett, hogy tényleg egy egyedi elképzelést visznek vászonra.

Éppen ezért, bár Giacchino hiába nagy rajongója a korai Batman-képregényeknek, ő maga is sodródott az árral, és jó ötletnek tartotta, hogy valami sajátot alkossanak, ne pedig ugyanazt, amit már korábban esetlegesen láthattunk.
4 hozzászólás

WickedSick

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Fikarc írta:
Így kéne lennie minden filmnél. Hisz ezért ő a zeneszerző, nem?
Nem. Ha így lenne mindenhol, akkor rengeteg klasszikus produkció nem úgy szólalna meg, ahogyan. A rendező feladata, hogy MINDENT kordában tartson, kvázi beszélgessen az emberekkel, elmondja, hogy mit szeretne. Egy komponista esetében érzéseket, hangulatot, egyfajta vibe-ot próbál átadni a zeneszerzőnek, amit a zeneszerzőnek el kell kapnia. Ha a zeneszerző komplett szabadságot kapna, akkor komponálna valami olyat, aminek semmi köze a direktor víziójához, ergo összeomlik az egész film, egyetlen építőelem miatt, amit nem tartott kordában a direktor.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Így kéne lennie minden filmnél. Hisz ezért ő a zeneszerző, nem?

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na akkor jöhet apai anyai.

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Én azt hittem, a zeneszerzők mindig teljes szabadságban komponálnak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink