Szinte rekordidő alatt elkészült a legújabb Mesa

2017. május 11.
4.1481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Collabora-tól Emil Velikov jelentette be, hogy elérhetővé vált a Mesa legújabb, stabil verziója, ezáltal az összes Linux alapú operációs rendszerben frissíthető a népszerű open source grafikus stack.

A Mesa 17.1-es verziója egy masszív csomag, amely számos javítást és újítást rejt magában, amelyek szinte az összes támogatott nyílt forráskódú grafikus illesztőprogramot jobbá teszik, köztük az Intel i965, a RadeonSI, a RADV és az ANV Vulkan driver-eit.

A legfontosabb változás az Intel Ivy Bridge GPU-k esetében bevezetett OpenGL 4.2-es támogatás, amit, ha összehasonlítunk az Android, macOS és Windows rendszereknél tapasztaltakkal, akkor kijelenthető, hogy az minimum egyenrangú az ott tapasztaltakkal, ha nem még jobb.

A fenti mellett természetesen nagy hangsúlyt kapott a fejlesztés során a teljesítmény optimalizálás és növelés, így ennek függvényében sikerült elkészíteni a Mesa 17.1 3D grafikus könyvtár stabil változatát, amelyet használva sokkal jobb játékélményt tapasztalhatnak a Linux gamerek.
1 hozzászólás

Porthos

7 éve, 6 hónapja és 13 napja

Már csak sokkal több játék kéne rá...

válasz erre