Szinte hihetetlen, hogy az Apple Watch milyen pontosan képes megállapítani a cukorbetegséget

2018. február 08.
1.4761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas kutatást hozott nyilvánosságra a TechCrunch magazin, akik egy átfogó cikk keretein belül közölték a San Francisco Egyetem legutóbbi tanulmányát, aminek részeként több mint 14 ezer Apple Watch-tulajdonos adatait elemezték ki.

Az eredmények még az egyetem szakembereit is meglepték, hiszen azt találták, hogy az Apple okosórája 85 százalékos pontossággal képes felismerni az embereknél a cukorbetegséget pusztán azzal, hogy az eszköz alkalmas az orvosi minőségű pulzusmérésre.

Pulzusszám és cukorbetegség? Meglepő, de van összefüggés, amire még 2015-ben világított rá az orvostudomány, lévén megállapították, hogy a cukorbetegség és a vele együtt járó magas vérnyomás megváltoztatja a szervezet pulzusszámát, ezáltal a rendkívül érzékeny Apple Watch okosórák képesek voltak arra, hogy közel 500 páciensnél felismerjék a problémát.

Természetesen nem ez az első olyan képessége az Apple Watch okosóráinak, amivel képes detektálni a szervezet elváltozásait, lévén korábban kiderült, hogy 97 százalékos pontossággal tudják felismerni például a szívritmuszavart és 90 százalékos valószínűséggel az alvási apnoét is.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink