Szinte egy az egyben lemásolta a Tesla honlapját egy rivális kínai autógyártó

2020. június 08.
6.6391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Szokták mondani, hogy a hízelgés egyik legjobb módja a másolás, de talán ezzel nem így van a Tesla vezetősége, hiszen a riválisnak számító kínai cég, az Xpeng pofátlanul másolja az elektromos autók egyik királyának tekinthető gyártó weboldalát.

Májusban már megkezdték a nagy másolást, akkor szinte egy az egyben úgy nézett ki a honlapjuk, mint a Tesláé (a nyomógombok és a különböző elemek is), ma reggel azonban jött néhány változtatás, ami némileg változtat az egyébkénti összképen - bár ettől továbbra sem tekinthető többnek az egész, mint egy irtó gáz lenyúlás.

Szinte egy az egyben lemásolta a Tesla honlapját egy rivális kínai autógyártó - 2. kép

A két cég közötti hajcihő már jó ideje megy egyébként, az Xpeng ellen például Elon Muskék pert indítottak, miután lenyúlták a Tesla autópilóta rendszerének forráskódját. A Tesla ennek kapcsán egy egykori alkalmazottat, Guangzhi Caót hibáztat, aki aztán a kínaiakhoz igazolt, és ő nyújtotta át a forráskódot.

Szinte egy az egyben lemásolta a Tesla honlapját egy rivális kínai autógyártó - 3. kép

pofátlanul másolja az elektromos autók egyik királyának tekinthető gyártó weboldalát.'>
2 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 2 hónapja és 10 napja

De sokan csinálják ezt... mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

4 éve, 2 hónapja és 10 napja

A P7 aloldalának elrendezése ugyanaz, de például a menünek köze sincs hozzá. Nincs hírértéke ennek és valószínűleg meg sem jelent volna a külföldi sajtóban, ha korábban nem kerülnek botrányba. Mellesleg a Tesla nem a Xpeng-et perelte lopásért, hanem Cao-t személyesen. Xpeng csak dokumentumokat adott át a Teslának, de nem mentek perre, Cao pedig már egyik cégnél sem dolgozik.
Lehetnének egyedibbek a weboldallal, de a bénázásuk ellenére kiváló startup, komoly befektetőkkel.

válasz erre