Szét kellett szedni a Galaxy S9-et, hogy megismerhessük kamerájának működését

2018. március 16.
4.2871
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Noha a Samsung mind a megjelenés, mind a tudás tekintetében egy szinte tökéletesen ugyanolyan készüléket dobott piacra a Galaxy S9 képében, mint korábban az S8 volt, azonban a kamera terén hatalmas előrelépést tudtak megvalósítani.

Ennek az oka nem más, minthogy a telefonba egy az emberi szem mintájára működő, változtatható rekeszértékű kamerát építettek, aminek alapelve rendkívül komplikált lett, de a készülékek nyúzására szakosodott JerryRigEverything Youtube-csatorna most úgy döntött, hogy utánajár a dolognak, így szétszedtek egy újabb Galaxy S9-et, hogy megnézzék a kamera működését.

Bár a Samsung hivatalosan nem árulta el a telefon kamerájának trükkjét, de a csatorna mögött álló Zack Nelson talált a fényképező mellett egy rejtélyes kapcsolót, mely szerinte az egész rendszer szíve lehet, hiszen ez az elektromos kis érzékelő képes automatikusan irányítani a lencséhez kapcsolódó aprócska elemeket, melyek elképesztő aprók, mégis sebészi pontossággal mozognak és működnek, amit Zack szerint apró mágnesek valósítanak meg.

Nézzétek meg ti is, hogy mire jutott és mit talált még emberünk a Galaxy S9 kamerájának szétcincálása során:

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

De hát a többi is így működik! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Roppant izgalmas videó volt. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Kíváncsi lennék, hány embert érdekel mitől jobb a kamera. mosolygó smiley Szerintem a csávó csak duplázni akarta a nézőket ugyanabban a témában. mosolygó smiley

válasz erre

techiii

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Őszintén szólva hidegen hagy a dolog.

válasz erre