Szerinted mi jelenti a legnagyobb veszélyt a számítógépedre? Állítólag a letöltött feliratok!

2017. május 25.
3.3501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A filmeket mindenki szereti, ezen felül szinte mindenki rendszeresen le is tölt magának néhányat kedvencei közül, amelyekhez előszeretettel vadászik feliratot, ami egy teljesen hétköznapi folyamat, azonban egy kiberbiztonsági cég szerint nem ártana jobban odafigyelni rá.
Advertisement

A Checkpoint névre keresztelt vállalat szakértői ugyanis nemrégiben arra hívták fel a világ figyelmét, hogy a népszerűbb médialejátszók - példának a VLC Player-t és a Popcorn-Time-ot is kiemelték -, olyan biztonsági réseket és hibákat tartalmaznak, amelyekhez elegendő egy egyszerű kártevővel ellátott felirat ahhoz, hogy a hackerek akár teljesen átvehessék az irányítást számítógépünk felett.

Bár a kijelentés túlzás nélkül ijesztőnek nevezhető, azonban a szakértők szerint egy cseppnyi túlzás sincs benne, hiszen egy olyan valódi veszélyforrásról van szó, amelyet a WannaCry zsarolóvírushoz hasonlóan a jövőben szinte biztos, hogy valaki, vagy valakik ki fognak majd használni.

A cég saját blogján írt arról, hogy jelenleg több millió lejátszó- és streamelő program van, amely teljesen védtelen a kártevőkkel fertőzött feliratokkal szemben, ami jóval nagyobb biztonsági rés, mint amire mostanában fény derült.

Hogy ez nem is valós probléma? Akkor ajánlatos megnézni a Checkpoint által készített videót, amelyen a gyakorlatban is megmutatják, hogy mekkora veszélyforrásról is van szó úgy mégis.

3 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Nanemár! meglepett smiley Automatikusan ez nem tud működni ugye? szomorú smiley Tehát mindenképp el kell indítani a **** feliratfájlt.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Menjetek már, lassan hátteret sem lehet cserélni gépen... Azért figyelitek, hogy a Linux eszi meg a Wint? röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Az úgy elég kemény! meglepett smiley Egy feliratban bakker, most kezdjük egyenként átnézni majd mindig őket vagy mi? meglepett smiley

válasz erre