Szerinted melyik amerikai politikus vásárolja a legtöbb reklámot a Facebookon?

2018. július 20.
1.6131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre több tanulmány lát napvilágot arról, hogy Donald Trump gyakorlatilag csak azért ülhetett az USA elnöki székébe, mert a milliárdosnak elegendő pénze volt reklámok útján befolyásolni az embereket, amit most egy friss felmérés is alátámaszt.

A New York-i Egyetem ugyanis a napokban alaposabban is ránézett a Facebook nemrégiben nyilvánossá tett listájára, ami többek között azt is tartalmazta, hogy melyik politikai párt, ezáltal politikus költi el a legtöbb pénzt a közösségi oldalon reklámokra.

Az egyetem összesen 449 olyan hirdetőt talált a Facebook listáján, akik politikai célzattal vásároltak hirdetéseket, és mivel kötelező megadni a politikai irányultságot is, az intézmény munkatársainak nem volt nehéz megállapítaniuk, hogy Donald Trump és sleppje költi a legtöbbet arra, hogy a közösségi oldalon reklámozza magát és nézeteit.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy idén május óta, tehát gyakorlatilag kicsivel több mint két hónap alatt Trump 274 ezer dollárt, tehát majdnem 75 millió forintnak megfelelő összeget költött el reklámokra a Facebookon, melyekkel több mint 37 millió emberhez jutottak el.
4 hozzászólás

technomancer

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Szép baszki. Nálunk is ezt csinálja a kormány. Elképesztő a népbutítás.

válasz erre

Harder

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Szép új világ. szomorú smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Az úgy korrekt. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Az még nem is olyan sok. meglepett smiley A tény maga viszont tényleg durva.

válasz erre