Szerbiában fogtak el egy az FBI által is körözött hackert

2018. május 17.
3.2391
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas rajtaütés történt szerda délután Belgrádban, ahol a szerbiai rendőrség és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda közös akciójában elfogták azt a hackert, akit már évek óta keresett az FBI.

A 38 éves férfi - aki a híradásokban csak S.S. monogrammal jelent meg - állítólag a The Dark Overlord szervezet tagja volt, és a vád szerint rendszeresen tört fel informatikai rendszereket és hálózatokat, majd az ott talált adatokat rendre zsaroláshoz használta.

A férfi elfogása hozzásegítheti a nyomozókat ahhoz, hogy a The Dark Overlord teljes szervezetét felszámolják, akik 2016 óta tevékenykednek, és már legalább ötven ember személyes adatait lopták el, illetve használták fel zsaroláshoz, amivel közel 300 ezer dollárt szedtek ki áldozataikból.

A kérdéses szervezet legismertebb akciója az Orange is the New Black legutóbbi évadának kiszivárogtatása mellett az volt, amikor tavaly bejelentették, hogy feltörték egy elit londoni plasztikai sebészet adatbázisát, és rövidesen előhozakodnak egy névsorral a brit királyi család klinikán kezelt tagjairól.
4 hozzászólás

TEchie

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ha elkapnak egyet, száz lép a helyére sajnos.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mondjuk 300K nem olyan sok ahhoz képest hogy a Netflixtől milliókat követeltek!

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Elég hamar elkapták!

válasz erre

technomancer

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

Majd szépen beköpi a többieket, hogy megmeneküljön.

válasz erre