Személyzet nélküli bolttal kísérleteznek Japánban, ahol mindent az MI irányít

2020. március 24.
1.3391
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Míg bizonyos tekintetben visszaveti a technológia fejlődést, egyes területeken azért komoly előrelépéseket hozhat az emberiség számára a koronavírus-járvány, ezáltal a mesterséges intelligencia tekintetében például forradalmian előremutató megoldások várhatók.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy Japánban, egészen pontosan a tokiói vasútvonal egyik forgalmas megállójánál (Yamanote Gateway) megnyitották az ország első olyan boltját, ahol személyzet nélkül vásárolhatnak be a japánok, ezáltal a mesterséges intelligencia irányít a kapcsolódó kamerák segítségével, így a kiszolgálást, illetve a fizetést egyaránt, miközben a rendszer a bolti lopások ellen is rendelkezik megfelelő biztonsági protokollal.

A 60 négyzetméteres kisboltban 50 kamerát rendszeresítettek a japánok, melyek képesek valós időben azonosítani az emberek által kézbe vett termékeket, ezzel akadályozva azt, hogy a tolvajok a kezükből esetleg a táskájukba vagy kabátjukba rejtik az árut, amivel teljes mértékben megakadályozható a lopás.

A bolt egyelőre tesztüzemben indult el, és bár a koronavírustól függetlenül fejlesztették, de ennél jobb apropója nem is lehetne az indításnak.
3 hozzászólás

Fikarc

5 napja és 5 órája

login_password írta:
Az amazon nem csinált hasonlót? Vagy másik amerikai cég?
Amazon volt igen. Kb egy hónapig próbálkoztak és be is csukták.

válasz erre

Ronalddo

5 napja és 5 órája

Eddig minden ilyen próbálkozás elbukott, de lehet hogy Japánban sikerrel járnak.

válasz erre

login_password

5 napja és 8 órája

Az amazon nem csinált hasonlót? Vagy másik amerikai cég?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink