Személyesen vitt vírust Donald Trump egyik számítógépére egy kínai nő

2019. április 04.
3.5501
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Tovább fokozódik a nemzetközi helyzet Kína és az USA között, az eddigi kiber-kóstolgatások után ugyanis Kína a vád szerint most egy képzett kémet küldött az Egyesült Államokba azért, hogy vírust telepítsen Donald Trump egyik számítógépére.

A Yujing Zhang nevű nőt a feltételezések szerint azzal bízták meg, hogy behatoljon az elnök Mar-a-Lagóban található üdülőjébe, hogy ott egy vírust telepítsen az USA első emberének egyik számítógépére, amit bár az érintett nő tagadott, de elfogásakor különösen sok kütyüt, ezáltal négy telefont, egy táblagépet, egy külső HDD-t, sőt egy olyan pednrive-ot is találtak nála, melyen egy veszélyes vírus is megtalálható volt.

Az eset még a hétvégén történt, de a minap került nyilvánosságra, és bár a kínai nő már azzal felhívta magára a figyelmet, hogy két tajvani útlevél volt nála, de a szövetségi tiszteknek adott magyarázata végleg elárulta őt, lévén egyszer úgy nyilatkozott, hogy csak a medencét szerette volna kipróbálni az üdülőben, míg egy másik alkalommal azt hazudta, hogy egy nem létező ENSZ-eseményre érkezett, ahol Trumppal szeretett volna beszélni a Kína és USA között kialakult gazdasági helyzetről.

Egyelőre senki sem tudja, hogy a kínai nő pontosan mit szeretett volna, de amennyiben valóban kínai kém, akkor kiképzése nem volt túl alapos, hiszen hibát-hibára halmozott küldetése során.
3 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mivel nem sikerült telepítenie, gondolom, ezért lényegtelen, hiszen időben elkapták.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Lehet hogy csak elterelte a figyelmet, közben meg tényleg ment a hack a háttérben.

válasz erre

rDAVE

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem úgy hangzik, mintha kínai állami kém lenne, inkább hobbi kém, esetleg egyszeri megbízott. Lehet olyan adatokat lopását remélte, amit később pénzé tud tenni.

válasz erre