Szelfizők mennek tömegével sebészkés alá

2014. december 02.
7971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Rendkívüli módon megnőtt statisztikák szerint a plasztikai sebészet iránti kereslet a szelfimánia elterjedése óta.

Mióta a közösségi médiában mindennapos szokássá lett a szelfizés, s az okostelefonok is egyre jobb előlapi kamerákkal támogatják az önfényképezést, az Egyesült Államokban hírek szerint 25 százalékkal nőtt meg kereslet a sebészeti arcszobrászat iránt.

Nagyon sokan fekszenek a szike alá pusztán azért, hogy jobb szelfiket készíthessenek magukról.

Jönnek az iPhone-jukkal és panaszkodva mutogatják a fotójukat ? mondja Sam Rizk amerikai plasztikai sebész. Az orvos egyfajta megszállottságról beszél. Az orrplasztikára szakosodott Rizk szerint a hozzá fordulók közül messze nem mindenkinek lenne szüksége műtéti beavatkozásra, hiszen a mobillal készített képek technikai okokból egyszerűen túl gyakran mutatnak előnytelen, torz képet a tulajdonosaikról.

A hisztériáról hírt ad a Reuters, a Hszinhuanet és számos internetes forrás. Ennek ellenére érdemes némi távolságtartással szemlélni az ilyen információkat, hiszen legutóbb éppenséggel olyan médiahack száguldozta körbe az internetes sajtót, amely a szelfizők körében gyakoribb lelki megbetegedéseket akarta igazolni. (Más kérdés, hogy pontosan mit is lehet gondolni arról, aki nyakra-főre készít képeket saját magáról, és aztán minden lehetséges csatornán rögtön meg is osztja őket.)

Tény, hogy az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery közvélemény-kutatása szerint minden harmadik sebész hasonló tapasztalatokról, Facebook-, MySpaceés Instagram-szindrómáról számol be.

via Reuters, hirado.hu

Képünk csak illusztráció! A kép tulajdonosa: veol.hu
nincs még hozzászólás