Szégyenlista: megnevezték a vállalatokat, akik a leginkább tehetnek a műanyagszennyezésről

2019. október 31.
7.5271
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Break Free From Plastic and Greenpeace Philippines környezetvédelmi csoport frissen állított ki egy jelentést a műanyagszennyezéssel kapcsolatosan, amiben ráadásul benne foglaltatnak azoknak a cégeknek a nevei, akik a leginkább tehetnek erről a borzasztó jelenségről.

A csoport tanulmánya szerint a Coca-Cola, Nestlé, és a PepsiCo tehet globális szinten leginkább a műanyagszennyezésről, de a top 10-be befért még a Unilever, Mars, P&G, Colgate-Palmolive és a Phillip Morris is, valamint a Perfetti Van Melle.

A csoport ugyanis 484 tengerparton szervezett nagytakarítást, ötven különböző országban. Az önkéntesek 476,423 darab műanyag hulladékot találtak, ennek a 43%-án pedig kristálytisztán ott feszített egy adott vállalat logója. Ebből 11,732 a Coca-Colához tartozott, ami közel duplája annak, amit a Nestlétől találtak. Harmadik helyen a PepsiCo zár.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 napja

Nem igazán a cégek hibásak, hanem azok akik nem dolgozzák fel, annak ellenére, hogy szelektíven gyűjtöget rengeteg ember.

válasz erre

zender

9 hónapja, 2 napja

Ez van, a műanyagra építettünk nagyon sok mindent, most szívjuk.

válasz erre

Huginn

9 hónapja, 2 napja

De ha ezért most meg lennének hurcolva a cégek, akkor előrébb lépnének más forgalmazók ezen a listán. Nincs jelen pillanatban gazdaságos alternatívája a PET palackoknak.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 2 napja

A legismertebb nevek.

válasz erre