Szegény libériaiak: egy DDoS-támadás az egész ország internetkapcsolatát megbénította!

2016. november 04.
1.9771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem igazán értjük, hogy miért élvezik sokan a DDoS-támadásokat, de az biztos, hogy manapság nagyon elterjedtek az efféle hacker-támadások, így a legfrissebb hírek szerint nemrégiben egy újabb összetett bevetés indult - valamiért szerencsétlen Libéria irányába.

Hogy mit tett ez az aprócska nyugat-afrikai ország, illetve kinek ártottak ők, azt nem tudjuk, ellenben azt igen, hogy a Mirai malware segítségével az egész állam internetkapcsolatát sikerült megbénítaniuk ismeretlen támadóknak, akik tisztában voltak az ország nem túl jelentős, de azért így is derekas hálózati infrastruktúrájával.

Ennek megfelelően a támadást direkt azokra a vállalatokra irányították, amelyek Libéria egyetlen - egyébként tengeri vezetéken keresztül kapott - internetelosztóját kezelik, illetve ezen alapulnak, így az alapból elég korlátozott elérést sikerült teljesen lenullázniuk.

Habár a történtek miatt talán nem kell aggódnunk, azonban szakemberek szerint mégis komoly dolgok vannak készülőben, hiszen ezúttal is valakik az erejüket próbálgatták, és sikerült is célt elérniük, hiszen egy egész országot kapcsoltak le az internetről hosszú órákra.
4 hozzászólás

Harder

2 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ezeket sosem értem. Miért csinálják, mi a motiváció?

válasz erre

csirkee

2 éve, 9 hónapja és 8 napja

azta!

válasz erre

Tommy

2 éve, 9 hónapja és 9 napja

De rühellem ezeket az amatőröket akik azt hiszik hogy mert tudnak nyomni egy entert egy ddos programon már hekkerek. Jól el kéne verni az összes nyomorultat.

válasz erre

Gólem

2 éve, 9 hónapja és 9 napja

Gondolom olyan egyszerű a netjük hogy könnyű volt a dolog

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink