Szabadalmak megsértése miatt 3 milliárd dollárra perelték a Samsungot

2018. április 16.
3.5441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak derekas pert akasztottak ismét a Samsung nyakába, a dél-koreai óriás ugyanis a PACid Technologies vádjai szerint több szabadalmukat is megsértette, melyek mindegyike a biometrikus adattitkosításhoz kapcsolódott.

A PACid által benyújtott vádirat szerint a Samsung biometrikus azonosítórendszere és a KNOX egyaránt olyan szabadalmakon alapul, melyek hozzájuk kapcsolódnak, és mivel a Samsung egy szóval sem közölte velük ezek felhasználási szándékát, ezért most 3 milliárd dolláros kompenzációt követelnek tőlük, hiszen ezek a technológiák a teljes Samsung Galaxy S-szériára érvényesek a 6-os modelltől napjainkig.

Természetesen nem eszik azért olyan forrón a kását, hiszen a The Investor magazin felhívta rá ugyanis a figyelmünket, hogy a PACid-t több esetben megvádolták már szabadalmi trollkodással, ezáltal korábban az Apple-nek és a Google-nek is nekimentek már, ami persze a lényegen nem változtat, csak a Samsung dolgát könnyíti meg egy kissé az alkudozáskor.
5 hozzászólás

betyár

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Az szép kis összeg.

válasz erre

TEchie

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Mekkora patkányok ezek (is). Sokkal jobban kéne ezt szabályozni az usaban.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Szép jó reggelt, a 6-os nem mostanság jelent meg. Az ilyen trolloktól el kellene venni a szabadalmat és jó nagy büntetést odadobni. Az nem korrekt, hogy évekig várnak ki szegi meg azt, amit ők meg se tudnak alkotni.

válasz erre

Levi87

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Nagyon kíváncsi leszek a részletekre, mert a lényeg abban bújik meg. Nem hinném hogy lopott a Samsung, főleg nem egy ilyen technológiát.

válasz erre

technomancer

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

De gusztustalan ez a szabadalmi trollkodás bakker.

válasz erre