Svédország úttörőként akarja teljes egészében digitalizálni az iskolai rendszereket

2022. május 18.
45.6551
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Svédország nagy potenciált lát abban, hogy úttörőként digitalizálnák az oktatást, amivel a későbbiekben magasan az élen járhatnak számos iparágban, hiszen a modernizációval együttvéve magas minőségű képzés is társulna.
 

A skandináv állam már a koronavírus-járvány alatt is viszonylag jól meg tudott birkózni a távoktatással, ám még számos tényezőt át kell alakítani ahhoz, hogy a digitális világ hasznossága az iskolapadban is megmutatkozzon. Pernilla Nilsson, a Svéd Kutatási Tanács neveléstudományi főtitkára és a Halmstadi Egyetem tudományos pedagógiai professzora pont a digitalizálásra szakosodva próbálja felgyorsítani a folyamatokat, amit már 2017-ben kigondoltak.

Az iskolarendszerekben a digitális tananyagokon át, a virtuális platformok használatával és a mesterséges intelligenciával is igyekeznek színesebbé és átláthatóbbá tenni a tudás elsajátítási folyamatait. Szerintük lassan világszinten tudatosítani kellene a gondolatot, hogy a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia igenis hasznos lehet, akár a hagyományos tankörrel összemosva is. A digitális eszközökön túl azonban arról is meg kell megbizonyosodni, hogy ezeket aztán milyen célra is használják - jelentette ki a professzor.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Örülni fognak a szülők.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát erre azért kíváncsi leszek. Szerintem a tanulás bejárós dolog, csakúgy mint a munkák nagyon nagy része...

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

És sikerülni is fog nekik, ebben biztos vagyok.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink