Svédország kizárta a Huaweit és a ZTE-t is az 5G fejlesztésekből (FRISSÍTVE!)

2020. október 21.
22.1821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva a svéd PTS bejelentette, hogy nem fogadják a kínai Huawei és a TRE pályázatát sem az országban zajló 5G-s fejlesztések kivitelezésére, így hat helyett csak négy pályázó indulhat a beruházásért.

Ők név szerint a Hi3G Access, a Net4Mobility, a Telia Sverige és a Teracom lettek, akiknek nagyon szigorú előzetes átvilágításon kellett átesniük, ezáltal meg kellett felelniük a friss jogszabályoknak, de a biztonsági szolgálatnak egyaránt rá kellett bólintani az indulókra, így történt, hogy a Huawei és a ZTE tiltólistára került, mert egyik gyártó sem felelt meg a svéd nemzetbiztonsági feltételeknek.

A pályázók kapcsán kikötés volt a PTS részéről, hogy a kiépítés során sem használhatnak olyan eszközöket, melyek a Huawei vagy a ZTE logóját viselik, ami alól egyedüli kivétel, ha létező infrastruktúra kiépítését tervezi a pályázó, de ebben az esetben is vállalniuk kell, hogy a kínaiak termékeit 2025-ig kiveszik a rendszerből.

Az eset nem meglepő, hiszen bár Svédország meglepően nyitott az idegen kultúrák felé, híres befogadóállam, Kínát azonban az állami biztonsági szolgálat az egyik legnagyobb veszélynek nevezte korábban.

FRISSÍTÉS! A Huawei Technologies hivatalos állásfoglalást küldött a fentiekkel kapcsolatban, amit teljes egészében idézünk:

A Huawei meglepődve és csalódottan értesült a Svéd Postaügyi és Távközlési Hatóság (PTS) által ma közzétett, a szolgáltatók 3,5 GHz-es és 2,3 GHz-es tendereken való részvételének feltételeiről szóló határozatról.
A Huawei magánkézben lévő vállalat, amely 100% -ban az alkalmazottak tulajdonában van. Semmilyen tényszerű alapja nincs a Huawei-t biztonsági fenyegetésként beállító vádaknak. A Huawei kizárását alaptalan vélelmek alapján igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartjuk.

Húszéves svédországi működésünk során, valamint a világ több mint 170 országában és régiójában folytatott három évtizedes tevékenységünk során egyetlen nagyobb biztonsági incidens sem történt. A Huawei soha még csak minimális fenyegetést sem okozott és nem is fog okozni a svéd kiberbiztonságnak. A vállalat kizárása ezért nem teszi biztonságosabbá a svéd 5G-hálózatokat, viszont súlyosan korlátozza a versenyt és az innovációt.

Gondosan meg fogjuk vizsgálni a PTS döntésének hatásait. Addig is reméljük, hogy a svéd kormány átértékeli a döntést a tisztességes és nyílt piac szellemében, amelyet mindig is fenntartott. Megvizsgáljuk a kommunikáció további lehetőségeit az illetékes hatóságokkal, és továbbra is elkötelezetten szolgáljuk az ügyfeleket és a helyi közösségeket.
8 hozzászólás

Harder

3 hónapja, 2 hete

Nem tudom mi lesz akkor amikor mondjuk a Huawei ténylegesen tisztázza magát a vádak alól (vannak egyáltalán vádak? ) és azt mondja hogy oké, akkor XY ennyi meg ennyi bevételkiesést okozott. Tényleg kíváncsi lennék...

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 2 hete

Komolyan mondom, semmivel sem jobbak azok a kormányok akik ilyen döntéseket hoznak, mint az összeesküvés-hívők...

válasz erre

techiii

3 hónapja, 2 hete

Az igen. Hát erre ők sem számítottak.

válasz erre

rDAVE

3 hónapja, 2 hete

Adjon a Huawei ingyen 5G elérést migránsoknak.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete

Baszki, az ág is húzza őket. Nagyképű, arrogáns banda volt pár éve, megérdemeltek egy pofont, de ez már túl sok pofon. Kitartást kívánok nekik.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete

Kezd eldurvulni ez a helyzet...

válasz erre

VDemon

3 hónapja, 2 hete

"egyik gyártó sem felelt meg a svéd nemzetbiztonsági feltételeknek"

Gondolom erről előre tájékoztatták őket, hogy módosítsanak és megfeleljenek. Ha nem, azért az sok kérdést vet fel, ha meg igen, akkor nem értem miért nem tettek valamit.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 hete

Mi a franc folyik itt, de komolyan? Mi alapján történnek ilyenek? Semmivel nem támasztják alá. Nem értem.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink