Súlyos hiba történt a Boeing Starliner űrjármű próbarepülésekor

2019. november 05.
4.7571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár Todd Blecher, a Boeing vállalat szóvivője szerint nem történt katasztrófa, így is aggodalomra adhat okot, hogy röviddel az első nagy bevetés előtt súlyos hiba történt a Boeing Starliner űrjármű legutóbbi próbarepülésekor.

A masinával ugyanis tegnap kísérletezett a gyártó, és bár kezdetben minden rendben zajlott, a landoláskor viszont az eszköz biztonságos földet érését biztosító három ejtőernyő egyike nem nyílt ki, aminek az okát egyelőre vizsgálja a Boeing, akik rögtön arról beszéltek, hogy mind a teszt, mind a személyzet biztonsága kapcsán elfogadható, ha a landoláskor a háromból csak két ernyő nyílik ki.

Sokan azonban mégis aggodalmukat fejezték ki a Starliner biztonsága kapcsán, melyet arra specializáltak, hogy költséghatékony formában, gyorsan és egyszerűen tudja hozni és vinni az asztronautákat a Föld és a Nemzetközi Űrállomás között.

Hogy mindezt miként tudja majd megvalósítani a gyakorlatban, azt a Boeing december 17-én szeretné bebizonyítani, lévén ekkor indul majd el a Starliner először az ISS felé - első körben még utasok nélkül.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Huginn

4 éve, 9 hónapja és 7 napja

Eszközünk gyorsan, egyszerűen és biztonságosan üzemeltethető. Ön ezek közül kettőt választhat. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

4 éve, 9 hónapja és 8 napja

Mondjuk ha emberek lennének benne, akkor ez nagyon **** ügy lenne.

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 9 hónapja és 8 napja

Van ez így. Gondolom olyan nagy probléma így sem lett...

válasz erre