Súlyos hackertámadás érte az Outlook és a Hotmail levelezőszolgáltatásokat

2019. április 16.
3.2511
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyobbacska hackertámadásnak estek áldozatul a Microsoft levelezőszolgáltatásai, így ismeretlen tettesek több Hotmail, Outlook és MSN e-mail címhez is hozzáfértek jogtalanul, méghozzá különösebb programozói tudás nélkül.

Az elkövetők ugyanis a redmondi óriás egyik ügyfélszolgálati alkalmazott gyakorlatilag korlátlan hozzáférésű fiókjával tudtak betörni a rendszerbe, méghozzá egy egészen tágas, január 1. és március 28. között tartó időintervallumban.

Hogy a támadás pontosan hány fiókot ért el, az egyelőre nem derült még ki, de a Microsoft minden érintettet külön értesített arról, hogy kiberbűnözők jogtalan hozzáférést szereztek a fiókjaik felett, melyek kapcsán címlistákat, mappákat, levéltitkokat és csatolmányokat is láthattak, de jelszavak és egyéb biztonsági kódok nem szivárogtak ki.

Bár a Microsoft egy szűk körről beszélt az érintettek kapcsán, azonban több forrás is úgy tudja, hogy ennél nagyobb volt a baj, de pontos számokról nyilván ebben az esetben sem fogunk hallani soha.
3 hozzászólás

rDAVE

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Már hozzászoktam, hogy mindig a legnagyobb cégektől megy ki a jelszavam... EA, Microsoft, Facebook... Az már nem zavar, ha mail-jeimet is elolvassák, beletörődtem. Sőt, küldjék a kémprogramot, szívesen telepítem

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Meglepődtünk? Persze hogy nem.

válasz erre

techiii

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Biztos nem szűk az a kör.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink