Steve Ballmer távozik a Microsofttól

2014. augusztus 21.
5851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A volt Microsoft vezérigazgató - Steve Ballmer - egy nyílt levélben bejelentette, azonnali hatállyal lemond jelenlegi pozíciójáról.

Steve Ballmer több, mint három évtizedet töltött a Microsoftnál, és a vezérigazgatói szerepet 2000 januárjában vette át Bill Gates-től, ezzel 14 évig vezényelve a szoftvergyártó óriást.

Ahogy Ballmer fogalmazott, a lemondás oka az, hogy több elfoglaltsága lett a közelmúltban, köztük elsősorban a Los Angeles Clippers NBA kosárcsapat (2 milliárdos) megszerzése miatt.

A tegnapi levélben azt is kijelentette, hogy egyelőre meg szeretné tartani jelenlegi Microsoft-részvényeit - jelenleg neki van a legnagyobb részesedése a cégből mintegy 15 milliárd dolláros értékben.

A volt vezérigazgató mindig is nagyon lelkes volt, mikor a BUILDen bemutatták a cég újdonságait vagy bárhol máshol, ahol csak ott volt a Microsoft, jellegzetes rajongásával és szurkolásával ezentúl a tech óriás konferenciái és rendezvényei helyett NBA meccseken találkozhatunk majd csapata, az LA Clippers mellett.
nincs még hozzászólás