Sorban füstölnek el az Nvidia méregdrága GeForce RTX 2080 Ti kártyái

2018. november 06.
4.9231
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hiába kérnek érte 1200 dollárt, azaz közel 350 ezer forintot, rengeteg panaszos beszámoló érkezett arról, hogy komoly gondok vannak az Nvidia egyik új csúcskártyájával, a GeForce RTX 2080 Ti-vel, annak is a Founders Edition változatával.

A fórumokra felkerült beszámolók alapján sokan eleve működésképtelen állapotban kapták meg a kártyát, de rengetegen vannak, akiknél néhány nap aktív használat után száll el a hardver, sőt mi több, rengetegen panaszkodnak egyéb kísérőjelenségekre, grafikai meghibásodásokra, kék halálokra és egyebekre, ami egy ilyen drága hardver kapcsán egészen kellemetlen.

Az Nvidia részéről hivatalos tájékoztatás még nem érkezett, azonban a gyártó előzetesen annyit azért elmondott, hogy a meghibásodások nem tekinthetők általánosnak, a hibaarány tehát gyakorlatilag elenyésző a jól működő darabokhoz mérten.

Az első találgatások alapján egyébiránt nagy valószínűséggel az eszközre szerelt új típusú GDDR6 memóriamodulok okozhatnak problémákat, lévén ez az egyetlen vadonatúj alkatrész a VGA-n, aminek gyártása során rengeteg minőségi probléma lépett fel.
4 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 3 hete

Hát ez marha **** ügy!

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 3 hete

Az érzés amikor megérkezik a 350 ezres kártyád... és nem működik... Priceless!

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete

"egy ilyen drága hardver kapcsán egészen kellemetlen"

Valóban!

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 3 hete

Mekkora szopás.

válasz erre