Sony M2 Aqua Teszt

2014. november 17.
6441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Ezúttal egy vízálló készüléket kaptunk a Sony Magyarországtól a Sony M2 Aqua személyében.

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy a jelenlegi 69.990 Ft-os ár, milyen telefont takar és, hogy állja meg a helyét a mindennapi használatban.

Hardver:

A telefon egy 4,8?-es qHD (540 x 960) felbontású kijelzőt kapott, melynek pixelsűrűsége 230 PPI. 1,2 GHz-es négymagos Snapdragon 400 chipset található a készülékben, valamint Adreno 305-ös grafikus chip. Kamerája 8 megapixeles, Exmor RS érzékelővel. A RAM mérete 1 GB, belső memóriája 8GB, van benne NFC, akkumulátora 2330 mAh-s. A telefon tárhelyét bővíthetjük microSD kártya segítségével, egészen 64GB-ig.

Adatkommunikációs szempontból minden szükségeset tud az M2 Aqua, támogatja a Cat.4-es 4G/LTE hálózatokat, így optimális esetben akár 150 Mbps letöltési sebességet is elérhetünk, ha mobilinternetezni kezdünk. A telefonban találunk még 802.11b/g/n szabványokat ismerő WiFi, 4.0-s Bluetooth, valamint GLONASS műholdak információit feldolgozó A-GPS modulokat.

Szoftver:

Az M2 Aqua már az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerrel érkezik, megfűszerezve a Sony egyedi TimeScape UI felületével. Az alul elhelyezkedő virtuális vezérlőgombok már átlátszóak, a menüben pedig a képernyő bal széléről elhúzva ujjunkat az ikonok elrendezésének lehetőségei (betűrend, egyéni, legtöbbet használt) tárulnak elénk. Az információs fül az értesítéseket és a gyors beállítások kapcsolóit tartalmazza, a főképernyők száma pedig szabadon megadható, maximum kilenc lapból állhat, ezekre widgeteket, gyorsikonokat és mappákat rakhatunk ki. A telefonkönyvben nem csak számok, hanem betűk szerint is lehet keresni, a névjegyekhez telefonszám, email- és postacím, becenév, szervezet, honlap, esemény mezők kapcsolhatók, a szöveges üzeneteknél pedig kézbesítési jelentést kérhetünk.

Extrának számít a dokumentumok olvasására szolgáló OfficeSuite (szerkeszteni sajnos nem tud), a képek módosítására szolgáló Pixlr Express, a Rajz, a japánok saját alkalmazásboltja; a Sony Select, valamint a TrackID zenefelismerő alkalmazás.

Kamera:

Az hátsó kamera 8 Mpxiel az első kamera pedig VGA felbontásban muzsikál és lövi a képeket. A fő modulhoz ledes villanó is tartozik, videókat maximálisan 1080p-ben tud rögzíteni. A szoftverben, különféle üzemmódokat érünk el; van kiváló automatikus, manuális (kézi), kiterjesztett valóság, effektusok, timeshift burst (legjobb fénykép kiválasztása a sorozatképek közül), panorámapásztázás és arcképlágyítás. A beállításokon belül állíthatjuk a felbontást, a képarányt, az önkioldót, a HDR-t, az ISO-t, a fénymérést, a helycímkével ellátást és a zárhangot. A hangerőszabályzó billentyű zoomolásra vagy felvételkészítésre használható, az SCN gombra rányomva pedig jeleneteket választhatunk (sima bőr, elmosódás csökkentése, tájkép, éjszakai, nagy érzékenység, gasztronómia).

[gallery link="file" columns="4" ids="15531,15532,15533,15534,15535,15536,15537,15538"]

Akkumulátor:

Ez volt az a pillanat amikor eldöntöttük, hogy mi is akarunk egy M2-őt. A telefon nagyon jól bírta, ha nem piszkáltuk akkor simán kihúzott 2, 2 és fél napot. Ha egész nap nyomkodtuk akkor is bírta 12-14 órát. Az akkumulátor nem egy izomkolosszus, de a beépített energiagazdálkodási lehetőségeknek köszönhetően, sokáig bírja az M2.

Vízállóság:

A telefon valóban teljesen vízálló. Bedobtuk a fürdőkádba és a csapba is. Engedtünk rá hideg s meleg vizet is, csak, hogy biztosra menjünk. A vízalatti videózás könnyen megy, de a fényképezéssel már problémák vannak, ami nem a telefon hibája. A vízcseppek megnyomják a kijelzőt és így egyszerre 5 gombot nyomnak be.

Konklúzió:

Nekünk nagyon tetszett a telefon és iszonyat jó áron lehet már kapni. A Sony által módosított Androidon meglepődtünk, hogy mennyire stabil és jól működő. A vizállóság pedig egy plusz pont a telefonnak, hiszen mondjuk a kisgyereket videózni a fürdőkádban, medencében egy igazi élmény.

A tesztkészüléket köszönjük a Sony Magyarországnak.
nincs még hozzászólás