Solar Roadways - A jövő újtai

2014. május 10.
6341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Scott és Julie Brusaw neve ugyan nem mondhat így elsőre sokat, de könnyen lehet, hogy néhány évtizeden belül találmányuk a mindennapi életünk részévé válik.

A technika vívmányai újabb és újabb területen férkőznek be a hétköznapjainkba, igyekszünk minél gazdaságosabban, energiatakarékosabban előállítani szükségleteinket, csökkenteni költségeinket, felgyorsítani, egyszerűbbé tenni amúgy is rohanó világunkat.

A Scott és Julie által alapított Solar Roadways egy lehetséges megoldás lehet.

[vimeo 40095422 w=600 h=337]

A modulokból álló "aszfalt" tulajdonképp napelem, amely a Nap sugarait felhasználva képes elektromosságot termelni és a panelek közt továbbadni, így lehetőség van az utak által összekötött épületek, eszközök villamos ellátásának biztosítására is. Emellett az elemekben fűtőtest is található, amely a hó és jég keletkezését hivatott megakadályozni.

A panelekben továbbá beépített LED-ek találhatók, melyekkel akár az útjelző sávokat, akár valós idejű jelzéseket - például hóakadály vagy forgalmi dugó - is megjeleníthetnek.



A panelek felszínén temperált üvegbevonat található, amely biztosítja a megfelelő tapadást és strapabíróságot. Bár jelenleg még csak prototípusokkal kísérleteznek, Scott és felesége szeretnék az ötletüket minél hamarabb szakértők bevonása mellett valós, a gyakorlatban is alkalmazható elemekre cserélni. Ehhez a manapság népszerű közösség finanszírozást választották.

A pár Indiegogo kampányát stílusosan a Föld napján, Április 22-én indította el, és Május 31-ig nem kevesebb, mint 1 millió dollárt szeretnének összegyűjteni a jövő útjának elkészítésére. És mi lesz a kátyúkkal?
nincs még hozzászólás