Sokkal több erőszakot közvetít a Facebook, mint azt korábban gondoltuk

2017. június 19.
2.8471
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A BuzzFeed legfrissebb elemzéséből igazán ijesztő adatok derültek ki a Facebook Live kapcsán, amelyen keresztül a rögzített számok alapján legalább 45 alkalommal közvetítettek valamilyen erőszakos cselekményt.

Legyen szó akár szexuális erőszakról, akár öngyilkosságról vagy gyilkosságról, ez a szám sokkal magasabb, mint amire korábban számítottak a szakemberek, és erre most Mark Zuckerberg is reagált, ezáltal bejelentette, hogy a jövőben mindenképpen felülvizsgálják majd azt az ellenőrzőrendszert, ami a kifogásolható tartalmak eltávolításához és jelentéséhez kapcsolódik.

Úgy tűnik ugyanis, hogy hiába áll már egy 7500 fős moderátorsereg a Facebook mögött, a 2 milliárdos felhasználói bázis kordában tartásához ez is kevés, sőt mi több, a lap által megszólaltatott büntetőjogász szerint a Facebook Live a jövőben tökéletes táptalajt nyújtana bizonyos bűnözők híressé válásához.

Ray Surette szerint ugyanis rengeteg bűnöző csak a hírnév miatt öl, és a sajtó mellett ügyüknek sokkal nagyobb feneket tudnak keríteni, ha azt élőben közvetítenek egy bűncselekményt a közösségi oldalon.
5 hozzászólás

TEchie

1 éve, 1 napja

Képtelenek kontrollálni ezt az összekutyult zagyva valamit. A sok felesleges baromság amivel telitették, az okozza majd a vesztét.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 napja

Hihetetlen hogy egy ekkora cég ennyire béna. Ez is csak amerikából lehet ilyen sikeres.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 1 napja

A google a magasan képzett majmaival többre megy, azok mindig visszahozzák a youtube-ot.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 napja

Nem fog változni semmi. Képtelenek normális keretek közt tartani az oldalt. Olyan mint egy óriási szeméthalom.

válasz erre

Harder

1 éve, 1 napja

Szánalmas az egész banda.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink