Sokkal több embert érdekelt a Notre-Dame állapota, mint a Srí Lanka-i terror

2019. április 24.
3.1681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szörnyű dolgok történtek húsvét környékén a világon, így a Notre-Dame múlt hétfői kigyulladása után vasárnap az Iszlám Állam elképesztő mészárlást végzett Sri Lankán, ami több száz ember halálát okozta.

Hogy miként érdeklődött a világ a két esemény után? Bár logikus lenne, hogy a Sri Lanka-i mészárlás a súlyossága miatt többeket foglalkoztatott, azonban a Google Trends statisztikái mást mutatnak, lévén kiderült, hogy a Notre-Dame kulcsszóra átlagosan hétszer többen kerestek rá, mint Srí Lanka nevére.

Világszinten egyedül India, Indonézia és az Egyesült Arab Emirátusok keresési eredményei mutattak fel különbséget ezekhez az arányokhoz mérten, aminek az oka nagy valószínűséggel az lehet, hogy a nyugati társadalmak számára a Srí Lanka-i terrortámadás egy távoli és megfoghatatlan dolog, míg a Notre-Dame egy közelebbi tragédia a több száz emberáldozat ellenére is.

Sokkal több embert érdekelt a Notre-Dame állapota, mint a Srí Lanka-i terror - 2. kép

3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Túlzásba is vitték ezt a Notre damot és felháborító az egész.

válasz erre

login_password

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ez elég gáz egyébként.

válasz erre

Bencsizy

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Nagyon egyszerű, a srí lankai támadás nem Franciaországgal kapcsolatos, akik manapság kiemelt szerepet kapnak a médiában, illetve a média sem foglalkozott az eseménnyel olyan szinten, mint mondjuk az új-zélandi mészárlással. A muszlim terrort igyekeznek elhallgatni a médiában. Míg az új-zélandi támadásról 2 héten keresztül napi 10 cikk jelent meg és kiemelt helyen volt az oldalakon, addig a lassan 10x annyi életet követelő srí lankai támadásról már alig-alig jelenik meg 1-1 cikk naponta, pedig azért elég friss esemény.

válasz erre