Sokkal több a veszélyes és nagy üstökös az űrben, mint eddig gondoltuk

2017. július 27.
4.4911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy újabb - kissé ijesztő - tanulmányt adott ki a NASA a minap azzal kapcsolatban, hogy az eddig véltekkel ellentétben sokkal gyakoribbak azok a nagy és veszélyes üstökösök, amelyek mintegy 200 év alatt kerülik meg a Napot.

Az amerikai űrkutatási hivatal minderre akkor döbbent rá, amikor lezárult egy többéves megfigyelési időszak a WISE infravörös felfedező műhold segítségével, amely olyan adatokat gyűjtött, miszerint az egy kilométernél szélesebb átmérővel rendelkező üstökösök előfordulási aránya hétszer nagyobb a korábban véltnél.

A NASA szerint korábban azért tudtak ilyen nagyot tévedni, mert rengeteg nagy periódusú üstökös egy emberöltő alatt egyszer sem közelít meg minket, a Naprendszer távoli részén helyezkednek el, és van köztük olyan, amelyik akár több ezer vagy több millió éves periódussal rendelkezik, egyszóval okozhatnak még meglepetéseket évezredek múlva is.

A tanulmányból kiderült, hogy az új felfedezések megerősítették azt a korábbi elméletet is, miszerint azok az üstökösök, amelyek gyakrabban haladnak át a Nap előtt, jellemzően sokkal kisebbek, mint azok, amelyek ritkábban, és jellemzően távolabb esnek a Naptól.
3 hozzászólás

Porthos

7 éve, 3 hónapja

Időnként megrémülök attól, mekkorákat tévednek a "tudós" emberek. meglepett smiley Sokszor kiderül, csak egy óriási tipp az egész.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 3 hónapja

CharlieFirpo írta:
Nekünk ez miért probléma? Veszélyeztetnek minket?
Ezek többször járnak a Föld környékén mint eddig hitték. Pontosabban több van azokból amiket:

- Nehéz észrevenni
- Gyors
- Becsapódhat
- Becsapódáskor zűr lehet belőle.

Na most ezekből van hétszer több mint amit eddig feltételeztek.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 3 hónapja

Nekünk ez miért probléma? Veszélyeztetnek minket?

válasz erre