Sokkal okosabbak lehetnek a génszerkesztésen átesett kínai kisbabák, mint a normál gyerekek

2019. február 26.
5.3491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az egész világ megismerte He Jiankui nevét, amikor a kínai tudós pár hónappal ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy génszerkesztésen átesett gyermekeket segített a világra, amit a tudományos világ java határozottan elítélt.

Pedig Jiankui csak jót akart - mindössze a határait lépte át -, ezáltal be szerette volna bizonyítani, hogy képes ellenállóvá tenni az embereket a HIV-vírussal szemben, azonban az MIT kutatói nemrégiben rájöttek arra, hogy a génszerkesztésnek más, egyelőre nem ismert hozadékai, vagy mondhatni mellékhatásai is lehetnek.

Az egyetem publikációjából kiderült, hogy a He által módosított CCR5-ös gén módosítása bár valóban ellenállóvá tette a gyermekeket a vírussal szemben, azonban más képességeket is felturbózhatott, így például a memóriát és a tanulási teljesítményt, vagyis a megszületett csecsemők sokkal okosabbak lehetnek a mai emberek többségénél.

Az MIT munkatársai szerint egérkísérletekkel már korábban bizonyítást nyert, hogy ennek a génnek a módosítása ilyen hatásokat idézhet elő az alanyoknál, de számtalan egyéb mellékhatás is felbukkanhat még.
nyilvánosságra hozta, hogy génszerkesztésen átesett gyermekeket segített a világra, amit a tudományos világ java határozottan elítélt.'>
2 hozzászólás

login_password

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Ki tudja mennyire jó dolog ez.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Kellemes mellékhatás. mosolygó smiley

válasz erre